Het Roet Moet OM

Geïnspireerd door de succesvolle campagne Time To Change in Engeland heeft de Orange Monday Foundation het initiatief genomen deze campagne ook in Nederland te realiseren.

De stichting Orange Monday behartigt de belangen van clienten en patienten met psychische klachten. In 2012 hebben wij de ‘Time To Change’ actie uit Engeland geadopteerd. Sinds 4 augustus 2014 hebben wij vanuit de gedachte ‘Time To Change NL’ de petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg uitgeschreven.

Vanaf vandaag heeft deze beweging en petitie een website: www.hetroermoetomin.nl

Time To Change NL Voorpagina 100 99 99

Van oorsprong komend uit de Geestelijke Gezondheidszorg is Orange Monday nu gericht op een Integrale (holistische) aanpak van de (Geestelijke) Gezondheidszorg, onder andere met haar initiatief OMC Vitaliteit Centra.

Binnen deze holistische aanpak staan naast de psychische en somatische gezondheid ook de sociaal en maatschappelijke status, zoals relatie, werk en je sociale omgeving centraal. De Vitaliteitfactor© is de basis van deze aanpak. Uit het oogpunt van een integrale benadering hebben wij de petitie dan ook uitgeschreven aangaande de volledige Gezondheidszorg.

De problemen bij de transitie van Jeugdhulp en het alarm rondom de uitvoering van de PGB (#PGBalarm op Twitter) geven aan dat er voor stichting Orange Monday nog veel werk aan de winkel is. Samenwerking met andere organisaties binnen Zorg en Welzijn staan dan ook hoog bij ons op de agenda en zijn noodzakelijk om het Roer echt om te krijgen in de Gezondheidszorg.

Logo Petitie Het Roer Moet OM 1

Steun Orange Monday en teken de petitie! (klik op het logo).
Ruim 30.000 mensen ging u voor (stand 15-7-2016) op naar 40.000 en een burgerinitiatief tegen het huidige Gezondheidszorg beleid van minister Schippers

Martin Jan Melinga
Voorzitter stichting Orange Monday
M: 06 – 42 93 13 46
E: martin@orangemonday.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s