Kom jij aan het roer bij Orange Monday?

Op 14 november 2013 ging de nieuwe website van de Orange Monday Foundation online. Een mooie en informatieve site over de missie en doelstellingen die wij de komende jaren gaan bereiken, te beginnen in het nieuwe jaar 2014. Afgelopen jaar is er hard gewerkt om Orange Monday ‘op de kaart’ te zetten. Nu we in de social media intussen toonaangevend zijn  binnen GGz, gaan we met hetzelfde enthousiasme voor landelijke bekendheid. Eén van de tools om Orange Monday landelijk in de spotlight te zetten, is de realisatie van het 1e landelijke OM Event maandag 20 januari 2014.

Foto Het roer gaat om 6

Het roer gaat #om
Wij hebben voor 2014 een aantal belangrijke doelen gesteld, die wij samen met onze partners gaan concretiseren om ons hoofddoel : ‘acceptatie van mensen met psychische klachten’ te bereiken.

Een greep uit onze activiteiten:

  1. Opzet van lokale, regionale en landelijke bijeenkomsten – OM Meet Up’s
  2. Opening van OM Centers ; een GGz-instelling nieuwe stijl
  3. Start van de Nederlandse campagne ‘Time To Change NL’

Om al deze  activiteiten te kunnen realiseren zijn veel handen nodig. Heb je tijd ‘over’ en wil je je inzetten voor een goed doel? Ga dan voor een functie binnen het bestuur van Orange Monday. Misschien kent u onze slogan “Het roer gaat #om” wel. Een top slogan, zeker binnen de Geestelijke Gezondheidszorg, maar als je het roer wilt omgooien, is het belangrijk om goede mensen aan het roer te hebben.

Wij komen graag in contact met mensen die het Orange Monday ‘roer’ in handen willen nemen en samen met het huidige enthousiaste team onze stichting in de juist richting willen sturen. Onze ambities zijn hoog! Doe je mee?

Rainbow Warrior Passes Amalia Wind Farm

Dagelijks bestuur
Op dit moment is Hester Morsdorf voorzitter van de stichting, via deze link kom je op de website waar je een kort profiel vind en een link naar LinkedIn.

Aangezien twee leden van het bestuur interim de functies vervullen, komen wij graag in contact met een financiële topper die ons financieel richting gaat geven en een gedegen secretaris. Als je op onderstaande link klikt kom je bij de vacatureomschrijvingen.

Link PDF: 2014-06-14 Vacatures bestuur Orange Monday – Penningmeester en Secretaris

Bestuur – Commissies
Er zijn een aantal grote en vaak ook langdurige projecten die wij onder gaan brengen bij bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor één specifieke commissie. Uiteraard blijft het dagelijks bestuur hoofdverantwoordelijk voor de stichting, maar deze commissies zijn zo belangrijk dat wij daar specifieke mensen aan het roer willen hebben.

De commissies zijn:

  • Research and development;  Orange Monday gaat een eigen onderzoek- en kenniscentrum opzetten in samenwerking met andere centra. Naast funding is hier het vinden van de juiste mensen de missie. Profiel:  een onderzoeker pur sang.
  • Fondsenwerving en sponsoring;  Als particuliere stichting is Orange Monday afhankelijk van giften, donateurs en uiteraard sponsoring. In samenwerking met de directie is dit bestuurslid hiervoor verantwoordelijk. Profiel: een ervaren fondsenwerver.
  • OM Ambassadeurs; De OM Ambassadeurs worden de komende jaren de basis van de stichting. Samen met de OM Ambassadeurs organiseert de stichting de lokale, regionale en landelijke OM Meet UP’s. Doelstelling is een landelijke dekking binnen 3 jaar. Profiel: een echt mensen-mens.
  • OM Centers; In het voorjaar van 2014 opent OM Centers haar deuren. De stichting heeft een belangrijk aandeel in OM Centers. De commissie behartigt de belangen van de stichting binnen OM Centers Holding. Profiel: een zakelijk ‘brein’.

Vacatures link PDF: 2014-06-14 Vacatures bestuurscommissies Orange Monday Foundation

Orange Monday Event - NO More Blue Monday

Orange Monday Event – 20 januari 2014
Je kunt tot 15 december je motivatie en cv mailen. Waarom? Op 20 januari 2014 presenteren wij een aantal plannen voor 2014, waaronder OM Centers. Wat is er mooier dan dat we op die dag ook een nieuw bestuur van de stichting Orange Monday Foundation kunnen presenteren?!

Tenslotte, wil je niet in het bestuur en toch een bijdrage leveren aan het uitbreiden van het aantal OM Meet Up’s in Nederland? Word dan OM Ambassadeur, check onze site!

Warme groet,

Het Orange Monday Team

It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan … want het roer gaat #OM

Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekst

Advertisements
This entry was posted in Bestuur en vrijwilligers, OM Centers, OM Meet Up's, Orange Monday Foundation, Psychische klachten, Time To Change NL and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s